Izvor Bele vode nalazi se kraj uske pruge podno Šargana.

Prema knjizi „Lekovite vode u kompleksu Muzejsko-turističke železnice Šarganska osmica” autora profesora dr Ratomira Tišme, priznatog balneologa, lekovite mokrogorske vode spadaju u veoma retke u svetu visokoalkalne vode (povoljno deluju na kožna oboljenja i čir na želucu, sprečavaju stvaranje peska u bubrezima itd.), najvećeg alkaliteta u Srbiji.

1994.godine  je posle izlivanja reke Kamišine slučajno otkrivena lekovita Bela voda (zovu je i izvor Svetog Jovana Krstitelja). Sada se ovde nalazi i prelepa crkva posvećena ovom svecu.

Vodi na ovom izvoru je utvrdjena visoka alkalnost (pe-ha 11,75), niska mineralizacija i temperatura od 18 stepeni. Redovnim umivanjem na ovom izvoru, navodi profesor Tišma, koža lica uvek ostaje zategnuta, žene smanjuju posete kozmetičaru, a pažnju zavređuje još korisnih svojstava.

Ove vode su prvenstveno namenjene za uživanje, odmor i rekreaciju mladih i sredovečnih ljudi, kao i za prevenciju i zdravstveni turizam onih sa reumatskim, neurološkim, ginekološkim i kožnim oboljenjima.

Pored lekovog izvora uređeni su i odgovarajući prostori: Muzej dobara tehničke kulture na otvorenom, koji pored železnički vozila sadrži i niz građevinskih mašina na parni pogon, kao i Klub zavičajnog udruženja Mokrogoraca.